Waterbed handhaving

Direct na de verplaatsing van de dagopvang “het Catharijnehuis” naar “Herstart” op de Nieuwegracht is er toegenomen problematiek in de buurt!
Deze toename is, ons inziens, vnl te danken aan de toename van het aantal dak en thuislozen. En natuurlijk is het logisch dat er dan ook een toename is van “ervaren”overlast! En wij willen deze signalen absoluut niet bagatelliseren en we begrijpen ze volkomen.
Maar welke keus maak je in de aanpak!
Plaats een camera in Park Lepelenburg en verwacht dan niet dat wat daar gebeurd zich niet verplaatst naar elders! Maak een extra BOA beschikbaar voor dit kwetsbaar gebied, die wij vervolgens nooit zien.
En alcoholgebruik, drugs dealen en gebruik, verdwijnt niet zomaar of misschien wel nooit! Dus we kunnen een soort Don Quichotte strijd tegen molens blijven voeren, of we vinden een compromis waarbij de mogelijke overlast, wordt beperkt en beheerst of we doen aan symbool politiek en “jagen” Als ik een jaar geleden, in Lepelenburg een gebruiker aansprak dat hij geen pijp moest roken in het park omdat daar kinderen in de speeltuin waren, paste het gedrag zich aan.
Als ik een alcoholist er op aan sprak geen opmerkingen te maken naar vrouwen in het park, luisterde hij!
Het blijft een balans vraag over wat werkt en wat niet!
Één ding is wel duidelijk! Dat wat wij nu doen werkt in ieder geval niet!
Repressieve maatregelen, handhaving etc gaat verslaafden echt niet clean maken, en door het tekort aan woonruimte, opvangplekken, wachtlijsten, etc gaat het aantal mensen op straat echt niet verminderen, dus wij zulle er mee moeten dealen. En een vorm vinden die past!
Maar het weghalen van een bankje? Echt een infantiele, niet doordachte, actie die niets heeft van een passende oplossing.
Pffff, even onze dagelijkse frustatie weg geschreven!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *