Lijn 8 en een dagje Efteling

Een paar weken geleden zat ik in lijn 8, in zo’n blokje van 4 stoelen met een moeder en 2 dochtertjes.
De oudste vroeg aan moeder of zij in de vakantie misschien naar de Efteling gingen. Mijn hart brak toen ik moeder hoorde uitleggen aan dat kind van 9-10 jaar dat zij dat helaas niet konden betalen.
En ik voelde en zag de pijn van die moeder, en moest direct denken aan mijn eigen kinderen en kleinkinderen voor wie een dagje Efteling min of meer vanzelfsprekend was.
Ik kwam thuis en het liet mij niet los! Internet onderzoek maakte duidelijk dat een dagje Eftelling met trein, entree, koffie appeltaart, patat of een pannenkoek voor een gezin met 4 al snel 400 euro kost. En met mijn wel vaker, onbeteugelde, impulsiviteit voelde ik mij “gedwongen” iets te doen.
RECHTOP is er niet alleen voor dak en thuislozen maar is ook gewoon echt maatschappelijk betrokken voor alle kwetsbaren en daar maken wij ons ook druk over.
Ik deed diezelfde vrijdagavond een twitter oproep! Meld je via een DM als je een gezin kent waar een dagje Efteling echt iets voor betekent! En in onze eigen RECHTOP financiën, die wij overigens gewoon zelf verdienen met onze eigen activiteiten, was er wat ruimte, dus gewoon doen!
Binnen 24 uur waren er 7 aanmeldingen, 7 verhalen en toen het dilemma want hoe te kiezen?
De oplossing kwam vanzelf want dit verhaal sprak blijkbaar ook anderen (volgers) aan en op zondagmiddag werd duidelijk dat buiten de financiën die RECHTOP uit eigen middelen kon inbrengen, er inmiddels meerdere donaties waren gedaan om dit doel te ondersteunen. Gewoon vanuit de maatschappij, betrokkenheid, van onbekenden, gewoon vanuit verbinding blijkbaar.
Het uiteindelijk resultaat! Wij hebben 10 gezinnen (van 3, 4 en 5 personen) een dagje Efteling zonder zorgen, kunnen geven met alles erop en eraan.
RECHTOP mocht het “doorgeefluik” zijn en de reacties van die gezinnen ontvangen en dat is onze beloning.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *