STRAATMAATJES

DAKLOOS EN WAT NU?

De dagelijkse praktijk leert dat veel “nieuwe” daklozen moeite hebben om op gang te komen in hun nieuwe situatie. Met name de basiszaken als een briefadres, een uitkeringsaanvraag, DigiD, inschrijven CWI, inschrijven WoningNet, waar vind je gezondheidszorg etc. zijn, als je dakloos bent niet zo eenvoudig te regelen.
Soms is de taal een barrière, soms ontbreekt gewoon de energie of weet je gewoon niet waar je moet zijn.

Een STRAATMAATJE vind je op de plekken waar jij zichtbaar bent, het stadskantoor, de dag- en nachtopvang en gewoon op straat.
Het is geen formele hulpverlening maar levert gewoon eenvoudige directe ondersteuning bij het oplossen van vragen. Een STRAATMAATJE helpt je zelf of brengt je in contact met iemand of een instantie die je kan helpen, allemaal informeel zonder registratie.
Wanneer je al contact met maatschappelijk werk hebt, zal je STRAATMAATJE alleen functioneren als een stuk gereedschap die met jou samen zaken uitvoert die je ondersteunen in het doen van de dingen die moeten gebeuren of die je hebt afgesproken met je maatschappelijk werker.
En het belangrijkste. de regie ligt altijd bij jou.

Kun je een “STRAATMAATJE” gebruiken, “KLIK” hier en wij nemen contact met je op.
Geen beltegoed is geen probleem, stuur een gratis SMS naar 8008 met het bericht 0636172443.

Voorbeelden van waar een STRAATMAATJE voor is

“Ondersteuning bij praktische zaken als uitprinten van 3 maanden bankafschriften voor je uitkering aanvraag”
“Je bent ziek en slaapt in de nachtopvang, je hebt geen huisarts” je STRAATMAATJE spreekt met je af en gaat met je mee naar het inloopspreekuur bij het Catharijnehuis, zorgt dat je op de lijst komt en legt het eerste contact met de GGD-verpleegkundige.
Je weet niet waar hoe en waar je aan eten, kleding kunt komen of waar je de dag kunt doorbrengen
Je weet de weg niet in Utrecht, een STRAATMAATJE gaat als een gids met je mee om de weg te wijzen.

Reacties zijn gesloten.