“Onze beloning

Soms krijg ik de vraag waarom? Waarom doe je dit!
Een ontmoeting vanmiddag, die ik ga beschrijven en delen geeft daar denk ik wel wat uitleg over!
‘T is geen grap, maar op 1 April 2020 kwam ik, bij mijn avond straat rondje, in contact met een man, een “buitenslaper”. Ik bezocht hem, op zijn slaapplek, 4-5 keer week, met een warme maaltijd, 3-4 keer week, ’s ochtends met een thermo met drinkbouillon en één met warme chocomel, want hij drinkt geen koffie, wekelijks een schone slaapzak, en gewoon de noodzakelijkheden om te overleven op straat! Naarmate de weken/maanden vorderden, was er meer en meer inhoudelijk gesprek!
De details van zijn persoonlijk verhaal ga ik niet volledig delen, vanuit zijn wens en alles dat ik hierna schrijf is met zijn toestemming!
Man, 7 jaar dakloos, en zoals hij het noemt “survival in Nederland”, geen echte actuele verslaving anders dan één gerelateerd aan zijn overleven op straat! Heeft en wil geen relatie met hulpverlening door allerlei nare ervaringen!
Ons regelmatig, van mens tot mens gesprek leidde tot meer vertrouwen en meer details van zijn achtergrond! Hij heeft een broer in Utrecht vertelt hij mij eens! Geen contact, al meer dan 7 jaar, door schaamte, niet tot last willen zijn etc! Op enig moment stemde hij er mee in dat ik zijn broer ging zoeken! De broer heb ik gevonden en na overleg, heb ik contact gehad! En hij zei gelijk, hij is mijn broer, ik heb voldoende ruimte in mijn huis, vraag mij al jaren af hoe het met hem is, en hij kan bij mij terecht ipv op straat!
En dat voltrok zich!
Door deze grote verandering van zijn dakloze leven, naar weer een menswaardig bestaan, kon hij de confrontatie met wat er mis was gegaan weer echt aan, en bleken de schulden, die hij dacht te hebben, veel geringer en waren al snel gestabiliseerd en geregeld! Het is achteraf de grote “game changer” geweest!
En dan nu vanmiddag! Na net 6 maanden, heeft “mijn vriend van de straat” een full time baan, een woning, en weer een leven!
Vanmiddag belde hij en wilde hij bij mij langskomen met de mededeling “wij moeten een rekensom maken” Het bleek te gaan om de rekensom van wat RECHTOP, mede dankzij haar donateurs, voor hem had gedaan! De “rekensom” van wat hij RECHTOP had gekost, financieel!
Wij hebben de maaltijden, drinkbouillon en chocomel, het wassen van slaapzakken, rookwaar etc, samen gekwantificeerd en er waarde aan toegekend!
De uitkomst vanmiddag was, dat hij vanaf zijn eigen bankrekening, met zijn eigen salaris, RECHTOP een donatie heeft gedaan gelijk aan wat RECHTOP in hem had geïnvesteerd! Wel met de opdracht die te besteden aan een “mens” zoals hij!
DIT IS NU ONZE BELONING!!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *