In memoriam, Gerard (Gouden Engel) 44 jaar oud!

Op Kerstavond 2020 is Gerard (Gouden Engel) 44 jaar oud, overleden aan een hartstilstand! Gerard was één van mijn straatvrienden! Onze eerste kennismaking was op Twitter! Hij in Nijmegen, ik in Utrecht. maar wij deelden iets! Wij zijn allebei dakloos geweest en wij waren allebei behoorlijk open, over onze gedeelde ervaring!
Ik kon, door Corona/Quarantaine, helaas niet bij je uitvaart zijn en dat knaagt aan mij!
Maar Gerard, vriend van de straat, ik zorg ervoor dat jou graf wordt voorzien van een “Gouden Engel” want die verdien jij!
Bij, mijn in memoriam, herdenken van jou Gerard is er één ding dat zo wezenlijk blijft! En dat is jou tellen en uitschreeuwen, van jaren, maanden en dagen, van ex verslaafd, ex dakloos, schuldenvrij, ex bewind!
Het feit dat jij als ex-dakloze op 44 jarige leeftijd overlijd is niet gewoon pech, maar voor mij ook een aanklacht tegen de maatschappij! Een jarenlang dakloos leven leidt heel vaak tot het overlijden op jonge leeftijd! Dakloosheid ervaring en beleven, leidt veel vaker tot overlijden, op jongere leeftijd! En deze maatschappij mag dit ontkennen zo veel als deze het wil, wij weten beter!
Ik ken het levensverloop van Gerard, mijzelf, en trek de conclusie dat dakloosheid, schadelijk is en levensverwachting vernietigd! En besef dat dit iets is, dat deze maatschappij, mensen jong en wat ouder, elke dag aandoet!
Ik heb mijzelf de vraag gesteld hoe jou (Gerard, gouden engel) te erkennen en ervoor te zorgen dat jij, impact hebt gehad, jij van belang bent geweest, jij er toe deed? Ik heb besloten jou, tellen van jaren dagen en maanden, in te zetten als een soort therapie! Vier die dagelijkse overwinning, wees er trots op, en accepeteer het als een overwinning, op jezelf en de maatschappij! Ik ga een ieder, die daar maar voor open staat, ik ga elk podium, dat RECHTOP ook maar krijgt, benutten, om te vertellen over dat dagen, maanden en jaren, met de positiviteit die jij daarmee gaf, er toe doen. Belangrijk zijn!
Vandaag 4 januari 2021, ben ik 3 jaar en 352 dagen ex-dakloos! Ik kan vertellen over hoe ik het ben geworden, kan vertellen over hoe ik er uit ben gekomen, en kan vertellen over de strijd die ik daar elke dag voor lever!
Maar zie dit statement niet als een terug kijken, maar als een vooruit zien naar de dag van morgen!
Morgen is 3 jaar, en 353 dagen ex dakloos!
Gerard, ik ga je nooit vergeten en jij gaat niet vergeten worden!


Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *