HOS

Wat is het HOS project en waarom.

In de verschillende opvangen in Utrecht is er voor daklozen en de “op straat levende” mensen de mogelijkheid om te douchen en schone kleren te krijgen.
Door stadsbewoners en allerlei andere organisaties wordt daarvoor kleding gedoneerd, alleen handdoeken, ondergoed en sokken zitten daar nauwelijks tussen,  dus aan deze items is een groot gebrek.Stel je voor je bent dakloos, je hebt niets meer en in de opvang kun je eindelijk eens douchen en schone kleren aan doen.
En vervolgens kun je een onderbroek en sokken kiezen uit een klein mandje waarin in alleen wat afgedragen spullen te vinden zijn.
Laat staan als je een vrouw bent want daar is al helemaal nauwelijks iets voor beschikbaar.
Fris gedoucht zijn, je heerlijk af kunnen drogen met een fatsoenlijke handdoek en schoon ondergoed en sokken, is zo’n basaal, wezenlijk iets om je “mens” te voelen, maar dit is niet zomaar bereikbaar voor je.

 

Wat een waardevol cadeau om een van deze items te krijgen maar ook om te doneren.

RECHTOP had de droom, FUTURABILITY kwam met een creatief idee om de droom te realiseren.
En in 2018 hebben we -dankzij de hulp van de Utrechtse studenten, Theater Utrecht, en de Stadsschouwburg- honderden paar sokken, ondergoed en handdoeken, kunnen doneren aan de SleepInn, NOIZ, de Toevlucht en Herstart.


HOS 2019 pakken we dit jaar nog groter aan.

In samenwerking met de Utrechtse Introductie Tijd vragen wij “nieuwe” Utrechtse studenten om
in de UIT week van 12 t/m 15 augustus,  iets van deze items te doneren. In ruil voor hun donatie krijgen zij het aanbod van een gratis stadswandeling met een (ex) dakloze als gids.
Door de ogen van deze mede stadsbewoner maken ze kennis met hun stad, met elkaar en met een groep mensen waar ze anders niet of nauwelijks mee in aanraking zouden komen.
 
Iedereen wint!
 
Om deze actie vorm te kunnen geven zoeken we financiële ondersteuning.
Deze ondersteuning is bestemd voor wat promotie materiaal, logistieke kosten en vrijwilligersvergoedingen.
De vrijwilligersvergoeding, omdat wij het project en de wandelingen uitvoeren met mensen van de straat en wij het standpunt hebben dat hun werk waarde heeft en daar dus ook een vergoeding tegenover willen zetten.
 
Wil je HOS2019 ondersteunen en een financiële bijdrage leveren?
DAT KAN DOOR EEN DONATIE TE DOEN OP : 
NL54 RABO 0316538892 tnv Stichting Rechtop met vermelding van HOS

HOS ontvangers zijn de SLEEP-INN, de NOIZ, de TOEVLUCHT, HERSTART en de STEK.
HOS2019 is een gezamenlijk initiatief van RECHTOP en FUTURABILITY,
www.hos-stadsmakers.nl/
en wordt ondersteund door de UIT week, Domkerk Utrecht, Stichting OMDUW, de Tussenvoorziening, Bedrijfsafval gemeente Utrecht, Theater Utrecht, Adelheid en Zina, Stadsschouwburg Utrecht, de Utrechtse studentenverenigingen, InitiatievenFonds gemeente Utrecht, Leger des Heils MN en particuliere donateurs.