HOS (Handoeken, Ondergoed en Sokken)

 

Wat is het HOS project en waarom?
In de verschillende opvangen in Utrecht is er voor daklozen en de “op straat levende” mensen de mogelijkheid om te douchen en schone kleren te krijgen.

Door stadsbewoners en allerlei andere organisaties wordt daarvoor kleding gedoneerd.
Alleen…handdoeken, ondergoed en sokken zitten daar niet tussen dus aan deze items is een groot gebrek.

Stel je voor, je bent dakloos.
In de opvang kun je eindelijk een keer douchen en schone kleren aan doen. En vervolgens moet je schoon ondergoed en sokken kiezen uit een klein mandje waarin alleen afgedragen spullen te vinden zijn.
Voor een vrouw is al helemaal nauwelijks iets beschikbaar. Dat is toch jammer?
Fris gedoucht zijn, je heerlijk te kunnen afdrogen met een fatsoenlijke handdoek en schoon ondergoed en sokken,  is zo’n basaal,
wezenlijk iets om je “mens” te voelen, maar dit is niet zomaar bereikbaar voor je.

Wat een waardevol cadeau om een van deze items te doneren.

RECHTOP had de droom, FUTURABILITY kwam met een creatief idee om gewoon te realiseren! In 2018 hebben we – dankzij de hulp van eerstejaars studenten in Utrecht, Theater Utrecht en de Stadsschouwburg – honderden schone sokken, handdoeken en ondergoed gedoneerd aan diverse instellingen waaronder de Sleep-Inn, de NOIZ, de Toevlucht en het Catharijnehuis (nu Herstart)

Dit jaar pakken we dit nog groter aan. Alle aankomende studenten in Utrecht wordt gevraagd om in de UIT week iets van deze items te doneren. In ruil voor hun donatie krijgen zij het aanbod van een gratis stadswandeling met een (ex) dakloze als gids.
Door de ogen van deze mede stadsbewoner maken ze kennis met hun stad, met elkaar en met een groep mensen waar ze anders niet of nauwelijks mee in aanraking zouden komen.
Iedereen wint!
Om deze actie vorm te kunnen geven zoeken we een kleine financiële ondersteuning.
Deze ondersteuning is bestemd voor promotie materiaal, logistieke kosten en vrijwilligersvergoedingen.
De vrijwilligersvergoeding, omdat wij het project uitvoeren met mensen van de straat en wij het standpunt hebben dat hun werk waarde heeft en daar dus ook een vergoeding tegenover willen zetten.
Wil je dit initiatief ondersteunen en een maatschappelijke bijdrage leveren?
Dat kan ook door een donatie te doen aan:
NL54RABO0316538892 tnv Stichting Rechtop met vermelding van HOS

Reacties gesloten.