HOS (Handoeken, Ondergoed en Sokken)

 

Wat is het HOS project en waarom?
In de verschillende opvangen in Utrecht is er voor daklozen en de “op straat levende” mensen de mogelijkheid om te douchen en schone kleren te krijgen.
Hier is het probleem, er wordt veel kleding gedoneerd maar nauwelijks Handoeken, Ondergoed en Sokken en daar is dus een chronisch gebrek aan.

Stel je voor, je bent dakloos, kunt een keer douchen en schone kleren aan, maar schoon ondergoed
en sokken moet je kiezen uit een klein mandje met een paar afgedragen 2e handjes.
Laat staan als je een vrouw bent want daar is helemaal nauwelijks iets voor beschikbaar.

Fris gedoucht zijn, je heerlijk afgedroogd met een fatsoenlijke handdoek en schoon ondergoed en sokken is zo’n basaal, wezenlijk iets om je “mens” te voelen, maar dit is niet zomaar bereikbaar voor je.
Wat een waardevol cadeau om te geven door een praktische, simpele donatie.

RECHTOP had de droom, FUTURABILITY kwam met een creatief idee om gewoon te realiseren!
Wij hebben de Utrechtse studentverenigingen Unitas, UVSV, enUSC, , om hulp gevraagd,  een eenvoudige, kleine toevoeging op de “paklijst” van nieuwe studenten,  met de behoefte en onze vraag of zij hier aan wilden bijdragen.
De verenigingen en hun nieuwe leden doneren en zamelen in,
RECHTOP en FUTURABILITY zorgen ervoor dat het daar komt waar de nood en behoefte het hoogst is, het Catharijnehuis, de Sleep-Inn, de NOIZ, LDO Maliebaan en Nieuwegracht, de Toevlucht.
En er is met groot succes ingezameld, welkom in Utrecht nieuwe studenten!

Het programma “GEDEELDE GROND” van FUTURABILITY,  RECHTOP en de verbinding met het theaterevenement Thuislozen van Theater Utrecht en de Stadsschouwburg Utrecht heeft nog een bonus  opgeleverd.
Het idee kwam van Theater Utrecht, een verzoek tot doneren in de servicemail van de Stadsschouwburg en gewoon  een HOS inzamelpunt bij de garderobe in de Schouwburg! Waar je als bezoeker een HOS donatie kan doen en daarmee “menswaardigheid”  hebt gegeven aan een kwetsbare.

Zo kan de samenleving werken en is onze droom werkelijkheid geworden.

Reacties gesloten.