Willem Jansen een “vriend van de straat” is overleden!

Als ik Willem zou moeten beschrijven is dat wel een dingetje!
Maar Willem was gewoon Willem, een man met een jarenlang, dakloos, verslaafd en straat verleden in Utrecht, maar ook met alle straat beleving van wat er nu, vandaag gebeurt!
Hij had zijn mening, zijn eigen verhaal, was heel uitgesproken en dat stak hij nooit onder stoelen of banken als je hem in de gelegenheid stelde.
Willem was wel van de straat af, met al jaren een woning en clean, maar de straat is nooit uit Willem geweest! Hij was en zal altijd een boegbeeld zijn, voor de Utrechtse dak en thuislozen.
Willem en ik waren het over visie, aanpak of andere simpele dingen, niet altijd met elkaar eens. Soms botste het, was er ruzie, maar altijd was de oplossing een praktische. Gewoon elkaar een paar weken negeren, en dan kwam het wel goed. Want 1 ding hadden wij gemeen. Wij hadden altijd hetzelfde doel voor ogen. Opkomen voor dak of thuisloze kwetsbaren in Utrecht!
Maar Willem is niet meer! Hij is afgelopen vrijdag 15 oktober overleden aangetroffen in zijn woning! De woning in Utrecht die hij pas een paar maanden geleden had betrokken!
En heel persoonlijk. Mijn laatste recente, dispuut met Willem was nog niet opgelost! Wij waren er nog niet over heen. En ik ben stuk! Heb sinds mijn eigen dakloze periode 2015-2017 te veel vrienden van de straat verloren! Willem is nu de emotionele druppel teveel van wat ik aankan! Ik noem een paar heel dierbaren, Fredy Gen, mijn vriendin Roos, Sjacco de Roode en vele anderen! Het lukt het mij niet meer om de emoties van rouw te handelen!
Zaterdag 23, om 11:30 is de uitvaart van Willem en ik ga er niet zijn!
Het verlies van exceptionele vrienden van de straat en het bijwonen van hun uitvaart lukt mij gewoon niet meer, de optel som is gewoon teveel. Maar zaterdag om 11:30 ben ik wel bij zijn foto en gedicht in het Zocherpark, brand een kaars, leg witte rozen en rouw op mijn eigen wijze! Gewoon vanuit overlevingsdrang want ik moet zelf toch ook overeind blijven.
Willem vriend, ik ga je missen!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *